У Києві судитимуть посадовицю, яка на закупівлі стільців "заробила" понад мільйон гривень

Посадовиця є також підозрюваною у ще одному кримінальному провадженні

У Києві судитимуть посадовицю Дніпровської РДА, яку підозрюють у розтраті понад 1, 3 млн грн на закупівлі стільців для укриттів. Згідно з матеріалами слідства, посадовиця адміністрації, організувала схему, яка допомогла розтратити бюджетні кошти, виділені на облаштування укриттів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Посадовиця, діючи в інтересах підприємства, уклала договір про придбання стільців за завищеною ціною. Ці дії призвели до збитків місцевого бюджету на суму понад 1,3 млн гривень.

Відповідно до законодавства, за такі дії може загрожувати позбавлення волі до 12 років, збереження права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом до трьох років, а також конфіскація майна.

Для компенсації завданих збитків місцевому бюджету прокурор заявив про позов в інтересах держави. Варто зазначити, що вказана посадовиця Дніпровської РДА є також підозрюваною у ще одному кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тис. грн.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Київські прокурори повідомили про підозру псевдоволонтерці, яка у шахрайський спосіб заволоділа 1 млн грн постраждалих від російської агресії. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валентина

6 грудня 2023, 14:29

киевляне тырят, как подорванные

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися