У "Київводоканалі" вкрали майже 2 мільйони гривень на закупівлі насосів

Правоохоронці провели кілька обшуків

У Києві судитимуть посадовця "Київводоканалу" та підрядника. Їх піймали на розкраданні понад 1,7 млн грн коштів на закупівлі насосів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Під час розслідування встановлено, що Київводоканал організував конкурс на закупівлю глибинних насосів. З метою збагачення посадовці компанії залучили керівника підконтрольного та іншого підприємства до неправомірної схеми та уклали з ним договір про поставку глибинних насосів за цінами, що значно перевищили ринкові. Отриману різницю вартості, яка перевищила 1,7 мільйона гривень, учасники схеми поділили між собою.

Під час кримінального розслідування правоохоронці провели кілька обшуків, під час яких вилучили угоди на надання послуг, поставки, чернетки, мобільні телефони та фінансові документи.

Наразі обвинувальний акт відносно одного із посадовців та підрядника скеровано до суду. Іншого учасника злочинної схеми - посадовця ПрАТ "Київводоканал" оголошено в розшук та матеріали відносно нього виділені в окреме провадження.

Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві судитимуть посадовицю Дніпровської РДА, яку підозрюють у розтраті понад 1, 3 млн грн на закупівлі стільців для укриттів. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися