Перед Новим роком у парках Києва "попрацювали" вандали (ФОТО)

Зафіксовано пошкодження хвойних дерев

У двох районах Києва в парках зафіксовано пошкодження хвойних дерев. Про це розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

За даними столичних комунальників, з початку грудня, зафіксовано кілька випадків пошкодження хвойних дерев у Солом’янському та Дарницькому районах Києва. Вандали зрізали верхівки ялинок, залишивши в землі нижню частину стовбура. Комунальні підприємства, що входять до складу КО "Київзеленбуд", звернулися до правоохоронців.

"За кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф, розмір якого залежить від величини та місцезнаходження зеленого насадження. У лісах – до 3432 гривень; в межах міста та інших населених пунктів – до 1852 гривень; в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – до 52311 гривень", — зазначили в КО "Київзеленбуд".

Окрім того, хвойні дерева у зелених зонах столиці обробляють репелентами, які у теплому приміщенні виділяють неприємний запах. Також в рамках кампанії із запобігання самовільних вирубок хвойних рослин у передноворічний період, у Києві проходять спільні рейди із залученням працівників державної екологічної інспекції та посадовців патрульної поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрились ялинкові ярмарки. Ялинкові ярмарки у столиці працюватимуть традиційно до 31 грудня. Придбати новорічну красуню можна у кількох районах Києва. Перелік локацій оприлюднив Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації.

Читайте також, як думки про доречність новорічної ялинки у Києві під час війни розійшлися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися