Думки про доречність новорічної ялинки у Києві під час війни розійшлися

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві пропонують столичній владі відмовитись від головної ялинки України. Причини викладено у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №12693 Тетяна Козлова закликала столичну владу перерахувати кошти, виділені на новорічну ялинку у Києві, на користь Збройних сил України та відбудову зруйнованих обстрілами об’єктів через дуже важке фінансове становище в країні.

"Встановлення і демонтування ялинки коштує дуже багато мільйонів гривень — це нераціональні витрати коштів в нинішній час у воєнне положення. Просимо ці кошти перенаправити на відновлення інженерної системи (електро- енергетична інфраструктура, водопостачання тощо), відбування зруйнованої/пошкодженої інфраструктури, надання допомоги людям, які втратили житло, близьких, зазнали пошкодження домівки та виділення коштів на ЗСУ", — йдеться у зверненні до влади Києва.

Авторка петиції закликала всіх небайдужих підтримати петицію. Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві головну ялинку України встановлять на Софійській площі. На встановлення ялинки у столиці витрачати кошти з бюджету не будуть. Як і торік, новорічну красуню встановлять та прикрасять за рахунок меценатів та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане з цим, покладена на ТОВ "Глобал-декор". Ялинку у Києві планують встановити до 6 грудня. У Києві через воєнний стан масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі під час новорічних свят не буде. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися