У Києві на Байковому кладовищі понівечили могилу видатного вченого (Фото)

У столиці на Байковому кладовищі невідомі вандали поглумилися над могилою видатного українського вченого і криміналіста Олександра Кістяківського. Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури.

У прокуратурі заявили, що група невідомих вандалів відламати латунний бюст вченого з його могили та намагалася його викрасти. На місце подій оперативно прибув наряд патрульної поліції, який відразу вийшов на слід зловмисників і затримав їх.

Поліцейські вилучили бюст, який став об'єктом злочинних посягань. На сьогодні фігурантам збираються вручити підозра в скоєнні злочину і обрати їм запобіжний захід.

Санкція статті передбачає покарання строком від 4 до 5 років позбавлення волі або ж від 4 до 7 років. Олександр Кістяківський є видатним юристом, доктором права, педагогом і професором, а також громадський діяч.

Він був прихильником ідей соціалізму, які хотів реалізувати шляхом повільного прогресу, не мечем та вогнем, а силою думки, переконань і моральності.

Нагадаємо, що раніше невідомі вандали в Києві пошкодили могилу екс-заступника головного інженера Чорнобильської АЕС Анатолія Дятлова, якого називали одним з головних винуватців катастрофи на ЧАЕС, згідно з офіційною версією СРСР.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися