Кияни обурюються зачиненими укриттями в місті під час ракетних атак

Що робити, якщо укриття закрите

В Україні 8 січня була масштабна повітряна тривога. Російська сторона запустила ракети різного типу у різних містах, проте у Києві значна частина приміщень для укриття була недоступна або закрита.

Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко. 

Ткаченко відреагував на ситуацію з бомбосховищами та наголосив, що всі скарги оперативно відпрацьовують спільно з відповідальними на місцях. 

Під час ракетної загрози ми отримали близько 100 звернень на зачинені або відсутні укриття, - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, у столиці є понад 4100 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту — до нього входять усі захисні споруди міста. Їх поділяють на державні, комунальні та приватні.

Що робити, якщо укриття закрите

- якщо укриття зачинене, викликайте аварійно-рятувальну службу. Вони зобов’язані забезпечити вільний доступ до сховища. До прикладу, зрізати замок. Відповідальність за те, що люди не потрапили в укриття несе директор департаменту муніципальної безпеки.

- якщо укриття в поганому стані — сфотографуйте або зніміть його на відео та повідомте райдержадміністрацію міста за допомогою гарячої лінії (її можна знайти на сайті адміністрації).

Окрім гарячої лінії, звернення громадяни можуть залишити на сайті адміністрації, відправити електронною поштою, зателефонувати в ЖЕК чи ОСББ. 

"Коментарі" писали, що у Києві в лікарні помер один потерпілий під час ракетної атаки на столицю 2 січня.




Читайте также