Через масовані обстріли Києва у повітря потрапило кілька тисяч тон небезпечних речовин

Інспектори й далі фіксують збитки, яких завдають українському довкіллю російські війська

У результаті нападів з боку Росії у Києві спостерігається погіршення стану повітря. Екологи реєструють збільшення вмісту продуктів згоряння, хімічних речовин і пилу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Після останньої атаки якість повітря в Києві значно погіршилася через високу концентрацію продуктів горіння, хімікатів і пилу. Приблизний підрахунок збитків довкіллю перевищив 56 мільярдів євро з понад 3300 задокументованими судовими справами, – сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів, Руслан Стрілець, заявив, що Україна рішуче налаштована стати однією з перших країн, яка притягне росіян до відповідальності за завдані збитки довкіллю. Він зауважив, що внаслідок забруднення повітря, спричиненого російськими обстрілами 29 грудня та 2 січня, Україна зазнала збитків у розмірі 400 тисяч доларів. За його словами, в атмосферу потрапило більше 5 тисяч тонн CO2. Інспектори продовжують реєструвати завдані українському довкіллю збитки через дії російських військ.

Раніше Стрілець заявив, що за час повномасштабної війни Росія здійснила понад 2,5 тисячі злочинів проти довкілля України. За його словами, це лише ті факти, які Міндовкілля змогло зафіксувати.

29 грудня минулого року у Києві вранці видали попередження щодо збільшення концентрації продуктів згоряння, зокрема пилу, у північній частині міста. Це задимлення було результатом ракетної атаки з боку Росії. Громадянам рекомендували обмежити час перебування на вулицях у зоні задимлення. Протягом дня в місті спостерігався низький рівень забруднення повітря.

"Коментарі" писали, що у Києві в лікарні помер один потерпілий під час ракетної атаки на столицю 29 грудня.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися