У Києві зафіксували захворювання ботулізмом: загрозу знайшли в місцевих консервах

Консерву чоловік купив в одній із торгових мереж Києва

У Києві зафіксували випадок ботулізму, ймовірно пов’язаний із вживанням консервованої риби. Місцевих мешканців закликають бути уважними, і влада міста розпочала невідкладний контрольний захід для перевірки ринків.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Києві.

У відомстві повідомили, що отримали інформацію про випадки ботулізму у жителя Фастівського району Київської області. Ймовірно, цей випадок пов'язаний зі споживанням консервованої риби "Тунець у власному соку". Заявник стверджує, що консерву він купив в одній із торгових мереж Києва.

З 19 січня Головним управлінням розпочато позаплановий захід державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з міркувань безпеки цей харчовий продукт зняли з продажу до отримання результатів лабораторних досліджень. Також відповідні відомства вжили усіх заходів щодо безпеки та унеможливлення загрози для здоров`я споживачів зазначеної харчової продукції. 

"Коментарі" писали, що у столиці за 3-й тиждень 2024 року зареєстровано 12 592 нових випадки захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися