У Києві дерева "вбиває" небезпечний паразит

Паразит проростає на вершині рослини чи на її гілках

У Києві дерева піддаються атаці небезпечного паразита, що спричиняє загибель рослин та висихання гілок, які можуть представляти загрозу для перехожих. Тому боротьба з цією інвазійною загрозою у місті неперервно триває.

Про це повідомляє КО "Київзеленбуд".

З крон 5513 дерев було видалено омелу протягом 2023 року в парках та скверах Києва. В основному це клени, липи, білі тополі.

Паразит проростає на вершині рослини чи на її гілках, розростається зеленим густим кущем. В діаметрі може досягати 1 метра. Омела отримує воду, мінеральні та поживні речовини із рослини-хазяїна. ЇЇ розростання спричиняє всихання верхівки, а згодом і всього дерева.

Омела легко ламається під час сильних поривів вітру, чим також несе небезпеку для людини. Також протягом 2023 року було проліковано рани у 1688 дерев. Підживлено 58105 дерев.


"Коментарі" писали, що київські комунальники не покинули напризволяще групу лебедів, яка залишилася на зимівлі в акваторії Дніпра біля парку "Прибережний".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій.

24 січня 2024, 16:53

Сергій, Тоцу що поляки не такі корумповані. Вони знають ціну лікувальним рослинам.

Юрій.

24 січня 2024, 16:51

Омела,- це лікарська рослина. Якщо раніше її збирали і відправляли на переробку на фармацевтичні підприємства, то зараз, власники фармацевтичних підприємств,віддають перевагу хімії. А Хімія,- одне лікує, а інше калічить. Коштує в переробці дешево, а в готових препаратах,- дорого. Все вирішує бабло.

Сергій

24 січня 2024, 16:16

А чому у поляків позитивне відношення до Омели, використовують на свята.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися