В Києві укриття перетворилося на притон для наркоманів (ФОТО)

Мешканці будинку бояться спускатися в сховище

У Голосіївському районі Києва зробили ремонт укриття, витративши на це чотири мільйони гривень. Однак, оновлене сховище в житловому будинку стало привабливим місцем для наркоманів. Вони активно користуються приміщенням для вживання наркотиків і залишають там шприці та недопалки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зараз несподівані гості укриття використовують його для вживання наркотиків, особливо тому, що поряд, за адресою Голосіївський проспект 90, розташована аптека, яка видає метадон.

dHmQIRX-QBTYLI0WUFHIE63ew.jpg

Укриття тепер заповнене шприцами та недопалками, і часто там ночують наркомани. Мешканці будинку зіткнулися з цією проблемою, коли зайшли до бомбосховища, і вони турбуються за свою безпеку, адже мобільного зв'язку в укритті немає. 

gGKhvJkUMYsfFPR7u6dZFtp6c.jpg

Поліція, за словами однієї з активісток, не може вжити заходів, оскільки наркозалежні перебувають на обліку та отримують лікування. Жителі звернулися до ЖЕКу з проханням дозволити закривати укриття поза періодами тривоги, але отримали відмову. Втім, вони обіцяють поставити на дверях укриття електронний замок, який буде розблоковувати двері лише в моменти повітряної тривоги. Одна з активних мешканок будинку розповіла нам, як зайшовши в укриття зі свекрухою, побачила в туалеті одного з таких "непроханих гостей", який вживав наркотики.

Що кажуть поліція і ЖЕК

Дільничий пояснив, що поліція по суті нічого не може з ними зробити, бо офіційно ці люди стають на обліку та лікуються метадоном. Кияни звернулися й до ЖЕКу з проханням дати дозвіл закривати укриття не під час тривоги, але там у цьому відмовляють. Після довгих переговорів керівництво ЖЕКу поставило умову: знайти в будинку п'ятьох осіб, які будуть відчиняти укриття тільки під час тривоги. Але проблема полягає у тому, що в будинку живуть переважно пенсіонери та працюючі люди, які не весь день вдома.

"Коментарі" писали, що поліцейські Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно організованої групи наркоділків. Вони влаштували наркобізнес із мільйонними прибутками щомісяця. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися