У Києві під час демонтажу МАФів масово постраждали та загинули їжаки

Більшість врятованих тварин відправили у штаб притулку

Під час демонтажу торгових павільйонів в Оболонському районі Києва сталася трагедія для їжаків, які знаходилися під цими кіосками для зимівлі. Протягом минулого тижня комунальні служби активно прибирали незаконно розміщені торгові точки на Оболоні, особливо вздовж Оболонського проспекту від станції метро "Оболонь" до "Героїв Дніпра".

Про це розповіли столичні активісти Кирило Талер та Ганна-Соломія Ураган, засновники притулку для їжаків "Перша приватна їжарня".

Під кожним з цих МАФів зимують їжаки, які сильно постраждали через демонтаж. За словами активістів, загалом були зруйновані гібернаційні гнізда близько десятка їжаків. Як мінімум одна тварина загинула під завалами тимчасової споруди. Ще дев'ять їжаків вдалося врятувати завдяки зусиллям зоозахисників з "Першої приватної їжарні". Більшість врятованих тварин відправили у штаб притулку.

Знос продовжиться. Тож рахунок їжаків, чиє життя опиниться під загрозою, може піти на десятки. Це не благоустрій, вибачте, а екоцид, бо в міських умовах їжаки люблять зимувати під МАФами, - йдеться в повідомленні. 

Активісти звернулися до всіх відповідальних муніципальних структур із вимогою провести демонтаж торгових павільйонів (МАФів), який становить загрозу міським тваринам. Захисники прав тварин звернулися до мешканців Оболонського району з проханням відслідковувати ситуацію щодо зносу кіосків та інформувати їх.

Нагадаємо, у Чорнобилі намагаються збільшити популяцію дуже рідкісного птаха.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ігор

12 лютого 2024, 18:56

Ворог ніколи не створює, він тільки вбиває знищує, зносить бізнес, мафи, тварнин(згадайте Каховське водосховище). Збільшти відтік з країни - ось одна з цілей, а щоб не хотілось повертатись - показові знесення бізнесу щоб не виникала думка їхати назад. Нікого напевне не здивує, що з кожним днем росте кількість українців яких планомірно доводять до зубожіння, а потім легко вербують у навідників-месників. А про зростання кількості шахраїв вже не приходиться говорити. Розвал України з середини - як елемент ефективної гібридної війни ворога. Чому немає протидії, хто захистить нас від переважаючого у клькості і силі невидимого ворога?!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися