Скандальний забудовник почав знищувати ліс на Осокорках (ФОТО)

Мова йде про конфлікт активістів з компанією "Столиця Груп"

У Києві скандальний забудовник Stolitsa Group ("Столиця Груп") почав знищувати ліс на Осокорках. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на громадську організацію "Екопарк Осокорки".

Мова йде про скандал навколо забудови нових житлових комплексів у Києві поблизу озер Небреж та Тягле. На цій території збанкрутіла компанія "Аркада" планувала збудувати ЖК "Патріотика на озерах". Це 43 багатоповерхових будинків від 24 поверхів кожний.

Кияни були проти забудови та вимагали облаштувати ландшафтний парк на озерах. Київська міська рада розірвала договір оренди землі, виділені для будівництва житлового комплексу "Патріотика на озерах" у 2019 році. У столиці створили ландшафтний парк "Осокорківські луки" та ландшафтний заказник біля озера Тягле.

Про банкрутство банку "Аркада" стало відомо у 2020 році. Будівництво ЖК "Патріотика на озерах " зупинили. Добудовувати багатоповерхівки на Осокорках у 2021 році взялась компанія Stolitsa Group. Для ЖК "Патріотика на озерах" зробили новий бренд — H2O.

Активісти запропонували забудовнику компроміс — створити парк не на всій території під забудову площею 650 гектарів, а на площі 350 гектарів. Конфлікти активістів із забудовником Stolitsa Group досі тривають. У ГО "Екопарк Осокорки" оприлюднили фото знищення лісу. В компанії "Столиця Груп" на цей факт поки що не відреагували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що восени 2023 року вантажівки компанії "Столиця Груп", що належить Владі Молчановій, засипали частину заказника "Озеро Тягле" будівельним сміттям. Це зробили для прокладання автомобільної дороги до своїх забудов. Ландшафтний заказник місцевого значення "Озеро Тягле" створили у 2019 році з ініціативи Київського еколого-культурного центру.

Читайте також, що в центрі Києва знесуть садибу Зеленських заради новобудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися