В одному з готелів Києва зафіксували спалах дуже небезпечного захворювання

Захворіло десять осіб

У готелі в Києві стався спалах гострої кишкової інфекції (сальмонельозу). Десятеро осіб занедужали після споживання страв, в яких були використані яйця, включаючи іноземців.

Про це повідомили в пресслужбі столичної Держпродспоживслужби.

Наразі усім хворим надається необхідна медична допомога. Так, до фахівців надійшло повідомлення про реєстрацією спалаху гострої кишкової інфекції (сальмонельозу) пов’язаного із вживанням 2 та 3 лютого страв з яєць в одному з готелів Києва. Тоді було відомо про шість хворих.

16 лютого отримано інформацію від Державної установи "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров`я України" про виявлення Salmonella еnteritidis у громадян Польщі, які перебували у тому ж готелі з 2 по 4 лютого та вживали страви з яєць (4 випадки захворювання, два з яких бактеріологічно підтверджені, один – безсимптомний носій), – уточнили в пресслужбі.

Спеціалісти зазначили, що під час перевірки безпосередньо у виробника готової продукції не було виявлено патогенних мікроорганізмів, включаючи сальмонели. Однак у самому готелі виявлені порушення у сфері законодавства, що регулює харчові продукти.

Нагадаємо, у Чорнобильському заповіднику лосі, які ще кілька місяців тому хизувалися величезними лопатоподібними рогами, мусять ходити без величної корони. З середини листопада по січень лосі втрачають свої роги.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися