У Чорнобилі лосі втрачають свої роги: у чому причина

У Чорнобильському заповіднику приглядають за тваринами

У Чорнобильському заповіднику лосі, які ще кілька місяців тому хизувалися величезними лопатоподібними рогами, мусять ходити без величної корони. З середини листопада по січень лосі втрачають свої роги.

Про це повідомляє Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник.

Приблизно навесні у тварин починають виростати нові. Спочатку це такі оксамитові гульки, які роблять лосів трохи смішними й незграбними.

Але дайте час – до кінця літа "сохаті" знову будуть вихвалятися гілчастими рогами, - йдеться в повідомленні. 

Цікаві факти про лосів 

Лось – найбільший представник родини. Сучасних лосів ділять на два види — лось звичайний і лось американський (іноді другий не виокремлюють). Перший трапляється в Україні, де його чисельність різко скоротилась, тому 9 листопада 2017 лося внесли до Червоної книги України рішенням Національної комісії з питань Червоної книги України після відповідної пропозиції у травні 2017 року. 

У самців є величезні (найбільші у сучасних ссавців) роги, нерідко лопатоподібні за формою (особливо виразна лопатоподібна форма у якутських і американських лосів); їхній розмах досягає 180 см, маса — 20-30 кг. Роги лось скидає щорічно в листопаді – грудні і ходить без них до квітня - травня. Самки – безрогі. Роги лося є відомим мисливським трофеєм як об'єктом мисливського колекціонування.

Нагадаємо, у київських лісах починаються масштабні рейди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися