На Київщині містяни почали частіше спалювати суху траву (ФОТО)

Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню

Протягом доби рятувальники Київщини залучались понад 10 разів на ліквідацію пожеж в екосистемах. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Київській області. 

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і з потеплінням почали наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою та сміття. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Так упродовж минулої доби надзвичайники неодноразово залучалися до ліквідації займань в екосистемах на території  Київщини: тричі у  Білоцерківському та Обухівському районах, двічі у Броварському та Бучанському районах, один виїзд  у Фастівському районі.

ДСНС України нагадує, що випалювання сухої рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну відповідальність. Тож не будьте винуватцем природних пожеж, не випалюйте суху траву! Дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки на природі, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, у Шевченківському районі Києва майже вщент згорів двоповерховий будинок. Вогонь з другого поверху перекинувся на дах. Загасити пожежу на площі 100 квадратних метрів вдалося за годину.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися