У Києві з'явився новий тренд: до відвідувачів звернулися з роз'ясненнями

Відвідувачам нагадали про графік роботи та правила відвідування ботсаду

Адміністрація Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка надала роз'яснення щодо графіка роботи установи, повідомляє портал "Коментарі".

В установі повідомили, що останнім часом ботсад зазнає несанкціонованої навали відвідувачів бажаючих “зустріти світанок”, чи зробити фото вдосвіта та в ранкові години, ще до початку роботи установи. Відвідувачам нагадали, що установа не являється громадським парком чи міським сквером, і має чіткі правила відвідування та визначений графік роботи.

У ботсаду понад 17 тисяч видів, сортів і форм рослин, тут утримуються найбільші колекції, частині з яких надано статус Національного надбання України. В адміністрації наголосили, що Національний ботанічний сад імені М.М.Гришка є науковою установою Національної академії наук України та входить до складу природно-заповідного фонду України.

“Співробітники саду завжди раді кожному відвідувачу, однак мусимо зауважити, що колектив продовжує працювати та покращувати привабливість саду у нинішні нелегкі роки воєнного стану і прагне елементарної поваги до нашої роботи. Тож, просимо дотримуватись встановлених правил і поважати працівників нашої установи, які докладають немало зусиль, щоб прогулянка ботанічним садом приносила лише задоволення!”, - звернутися у ботсаду до відвідувачів. 

Також нагадали, що у період квітування бузку та масового відвідування ботанічного саду протягом травня 2024 року ботсад відкритий для відвідувачів без вихідних днів:

  • з 7:00 до 22:00, 

  • каси працюють з 8:00 до 21:30,

  • з 7:00 до 8:00 вхідні квитки можна придбати лише шляхом безготівкового розрахунку при вході (через Pay Pass турнікети).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що по Києву та області оголосили небезпечний прогноз.


Читайте также