По Києву та області оголосили небезпечний прогноз: подробиці

Якою буде погода найближчими днями у Києві

Синоптики попередили про високий рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру. 

“4-6 травня у Київській області надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню)”, - йдеться у повідомленні.

picture

Надзвичайна пожежна небезпека  характеризується погодними умовами, за яких поєднання високої температури повітря та бездощової (сухої) погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж, за наявності джерел займання (відкритого вогню). Показник напруженості природної пожежної небезпеки (К), яким визначається клас пожежної небезпеки, знаходиться в межах від 5 000 до 20 000 градусів.

pictureЩодо погоди на найближчі дні, у Гідрометцентрі повідомили, у суботу, 4 травня, у Києві вночі та вдень переважатиме мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря коливатиметься вночі в межах 6 - 8 градусів тепла, вдень 17 - 19 градусів тепла.

У неділю, 5 травня, вночі буде хмарно з проясненнями, без опадів. Вдень також переважатиме хмарна погода з проясненнями, місцями очікується короткочасний дощ. Температура повітря вночі буде в межах 7 - 9 градусів тепла, вдень 19 - 21 градусів тепла. 

У понеділок, 6 травня, прогнозується хмарна погода з проясненнями, без опадів. Вдень також буде хмарно з проясненнями, місцями короткочасний дощ. Температура повітря становитиме вночі 11 - 13 градусів тепла, вдень 11 - 24 градуси тепла. 

А тим часом у деяких областях, включаючи Чернігівську, Полтавську та Харківську, у Великодню ніч прогнозують заморозки на поверхні ґрунту

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві збільшується кількість скарг. Про причини можна дізнатися за посиланням.


Джерело: https://t.me/uhmc2022/2440


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися