Мешканців Київської області попередили про два небезпечні явища

Небезпечний період триватиме щонайменше до 11 травня

Синоптики попередили жителів Київської області про небезпечні явища - йдеться про заморозки та пожежну небезпеку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру. 

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки триватиме щонайменше до 11 травня у Києві та Київській області.

Надзвичайна пожежна небезпека – погодні умови за яких поєднання високої температури повітря та бездощової (сухої) погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж, за наявності джерел займання (відкритого вогню). Показник напруженості природної пожежної небезпеки (К), яким визначається клас пожежної небезпеки, знаходиться в межах від 5 000 до 20 000 градусів.


У Патрульній поліції Київської області попередили, що у період надзвичайної пожежної небезпеки не варто: 

  • випалювати сміття, сухостій, листя тощо;

  • кидати сірники та недопалки, що ще горять чи тліють, у невідведених для цього місцях;

  • розводити вогнища поблизу будинків. 

У поліції наголосили, що розпалювати вогнище можна лише на майданчику, очищеному до шару ґрунту. А, покидаючи місце відпочинку, потрібно гасити його водою або закидати землею до повного припинення горіння чи тління.

Також синоптики попередили про заморозки на поверхні ґрунту 0-5 9 та 10 травня. Таке явище не спостерігатиметься у Києві.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві комунальні підприємства почали відключати гарячу воду в рамках проведення ремонтних робіт та підготовки до наступного опалювального сезону. Де не буде гарячої води уже в травні, читайте тут


Читайте также