У Києві викрили схему розкрадання десятків мільйонів гривень: подробиці

Яке покарання загрожує директору компанії

Слідчі поліції Києва спільно з СБУ та за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили схему розкрадання державних коштів директором  однієї зі столичних компаній з постачання електричної енергії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

У поліції повідомили, що директор енергопостачальної компанії заволодів понад 67 мільйонами гривень з держбюджету.

“В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що на початку 2022 року між столичною енергопостачальною компанією та однією з установ Державного агентства водних ресурсів було укладено договори про постачання та закупівлю електроенергії. Однак, при складанні документів зловмисник зазначив вдвічі завищену вартість за поставлену електроенергію та за допомогою незаконної схеми заволодів 67 228 000 гривень з державного бюджету України”, - пояснили в поліції.

Слідчі повідомили директору компанії про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану.

Санкція цієї статті передбачає покарання - до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві створювали мультфільми на замовлення кремлівського проєкту. Хто причетний до справи, читайте за посиланням




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

17 травня 2024, 17:47

Никогда такого не было и вот опять

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися