Збували фальсифіковані іноземні ліки: поліція Києва викрила причетних до схеми

Яке покарання загрожує підозрюваним

Поліцейські Києва направили до суду обвинувальний акт щодо завідувача випробувальної лабораторії та двох хіміків, які виготовляли фіктивні висновки для продажу неякісних лікарських засобів в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Києві. 

У поліції розповіли, що у 2023 році була викрита схема збуту фальсифікованих лікарських засобів на території України. Причетними до неї виявилися службова особа та директор приватного підприємства - постачальник іноземних препаратів. 

Викрили правопорушники слідчі столичного главку поліції спільно із працівниками СБУ та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Правопорушники на підставі фіктивних документів здійснювали реалізацію неякісних іноземних медпрепаратів, продаж яких заборонено на території України.

“В ході досудового розслідування, поліцейські викрили ще трьох осіб, які причетні до злочинної схеми, це  – завідувач випробувальної лабораторії та двоє хіміків. Правопорушниці виготовляли ті самі фіктивні висновки лабораторії, на основі яких службова особа та директор приватного підприємства - постачальник іноземних препаратів здійснювали реалізацію неякісних ліків”, - пояснили у поліції.

Правопорушники фальсифікували офіційну документацію, вносячи до неї неправдиві відомості щодо медпрепаратів.

Слідчі повідомили завідувачці випробувальної лабораторії та двом її підлеглим про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 321-1 ККУ - фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів та за ч. 1 ст. 366 ККУ - службове підроблення. 

Наразі обвинувальний акт щодо правопорушниць правоохоронці скерували  до суду. Підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що минулого тижня у Києві поліція затримала 20 осіб. Що сталося детальніше читайте за посиланням.


Читайте также