На підпільних складах у Київській області виявили тисячі комплектуючих до ППО (ФОТО)

Фігуранти намагалися продати комплектуючі, минулого року вони намагалися продати 80 танкових двигунів

Велику партію запчастин для важкого озброєння виявили на підпільних складах у Київській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України. 

Служба безпеки спільно з Національною поліцією передали на потреби Збройних Сил України понад 3,5 тисячі комплектуючих для зенітно-ракетних комплексів ППО та артилерійських систем, а також двигунів для бронемашин.

“Усе це обладнання було вилучено з двох підпільних ангарів, які правоохоронці виявили на Київщині. За даними слідства, нелегальні склади належали топменеджменту місцевої компанії, яка займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки”, - йдеться у повідомленні СБУ.

За даними Служби безпеки, фігуранти планували продати комплектуючі як необліковану продукцію, при цьому не вносячи відповідні дані до звітної документації.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ оборудку було завчасно викрито і заблоковано.

“У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності”, - зазначається у повідомленні Служби безпеки.

При цьому, у серпні 2023 року ці ж фігуранти намагалися продати 80 танкових двигунів до ЗСУ за втричі завищеною вартістю.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянин ошукав знайомих, обіцяючи допомогу ЗСУ.


Читайте также