Киянин ошукав знайомих, обіцяючи допомогу ЗСУ (ФОТО)

Киянин привласнив кошти, не купивши обіцяні речі для військових

Мешканець столиці ошукав знайомих, серед яких дружина військового. Він обіцяв купити тепловізор, дрони та авто для ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

У ході досудового розслідування було встановлено, що чоловік видавав себе за волонтера. Киянин обіцяв потерпілим придбати для них за кордоном дрони, тепловізор та автомобіль для потреб військових. Щоб підтвердити свої наміри, чоловік надсилав фото товарів і при цьому акцентував на необхідності термінової оплати, адже необхідний для українських захисників товар може купити хтось інший.

Після отримання передоплати взяті зобов’язання зловмисник не виконував, а гроші витрачав на власні потреби.

Таким чином, у березні 2023 року він заволодів грошима потерпілого у сумі майже 390 тисяч гривень, обіцяючи придбати вісім дронів.

У серпні того ж року він взяв майже 500 тисяч гривень у жінки, чоловік якої проходить військову службу на тепловізор та автомобіль Mitsubishi L200.

У прокуратурі повідомили, що ще двом постраждалим зловмисник продав неіснуючі паливні картки на суму 46 тисяч гривень. 

“За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 32 - річного жителя м. Києва за фактом шахрайства, вчиненого повторно, у великих розмірах (ч.ч. 2, 4 ст. 190 КК України)”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Обвинувальний акт скеровано до суду, а санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці сусідньої області підпалили військові автомобілі у столиці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися