Мешканців Києва та області попередили про небезпечні явища найближчим часом

На Київ та область насувається негода

Попередження про небезпечні метеорологічні явища оголосили синоптики по Києву та області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру. 

“Попередження про небезпечні метеорологічні явища по Київщині. У найближчу годину з утриманням до кінця дня 22 травня очікується гроза. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий”, - йдеться у повідомленні. 

Щоб мінімізувати ризик для життя та здоров'я, у Центрі громадського здоров’я МОЗ України надали рекомендації щодо поведінки під час грози:

Якщо перебуваєте під час грози вдома, потрібно зачинити всі вікна та двері, у приміщенні не повинно бути протягу: притягує кульову блискавку.

Ховатися радять в автомобілі або в будинку із громовідводом. Автомобіль ні в якому разі не можна паркувати під деревами або високими конструкціями, потрібно зачинити вікна авто, бажано опустити или зняти антену, зупинитися і перечекати негоду.

Небезпечно ховатися від зливи під деревом - воно притягує блискавки. До того ж від падіння гілок можна травмуватися. 

Варто уникати металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач.

Небезпечно телефонувати з мобільного телефону, навіть якщо страшно і хочеться підтримки близьких. Варто пам’ятати, що єдиний правильний вчинок – негайно вимкнути телефон, адже є велика загроза влучання блискавки. Притягує блискавки також парасолька з металевими прутами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, якою буде погода у Києві та області найближчими днями


Джерело: https://t.me/uhmc2022/2536


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися