У Києві та області варто чекати зміни погоди: синоптики дали прогноз

Якою прогнозують погоду найближчими днями

До столиці завітало метеорологічне літо тож погоду обіцяють суху та сонячну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

“За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського сталий перехід середньодобової температури повітря у Києві через +15 градусів в бік її підвищення відбувся 18 травня, що знаменує початок метеорологічного літа”, - йдеться у повідомленні Українського гідрометеорологічного центру. 

Синоптики зазначили, що метеорологічна весна, яка почалася 24 січня і тривала 115 днів, закінчилась. Її тривалість перевищила кліматичну норму на півтора місяця.

“Цьогорічне метеорологічне літо завітало до Києва на тиждень пізніше середньобагаторічних показників. Найраніше за 144 роки спостережень воно розпочалось у 1996 році – 22 квітня, а найпізніше – 7 червня у 1990, 2001 роках”, - повідомили у гідрометцентрі.

Цього тижня по Київщині переважатимуть повітряні потоки з південного сходу, які несуть тепло і підвищення температурних показників, як в денні, так і в нічні години.

Також, поле підвищеного тиску забезпечить переважно сонячну погоду і лише у п'ятницю подекуди очікуємо на невеликі короткочасні дощі.

picture

Щодо температурних показників, то 21 травня у Києві вдень переважатиме мінлива хмарність, без опадів, температура становитиме 24 – 26 градусів тепла.

22 травня у столиці вночі очікується мінлива хмарність, без опадів, температура: 15 –  13 градусів тепла. Вдень прогнозується мінлива хмарність, без опадів температура становитиме 25 –  27 градусів тепла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, де заборонено відпочивати влітку у Київській області. 

Джерело: https://t.me/uhmc2022


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися