Чиновник КМДА отримав десятки тисяч гривень неправомірної вигоди (ФОТО)

Посадовець КМДА отримав майже 90 тисяч гривень

Посадовець КМДА та його спільник опиняться в суді - вони вимагали частину від компенсації по кредиту в рамках держпрограми. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

У ході проведеного розслідування було встановлено, що посадовець КМДА вимагав від власника товариства сплатити йому 20% від отриманої компенсації по кредиту, отриману в рамках державної програми щодо фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу. У випадку відмови чиновник погрожував виключити товариство зі списку отримувачів допомоги.

В обласній прокуратурі пояснили, що раніше коштом отриманого кредиту підприємець закупив товар, який зберігав на складах у місті Буча. “У березні 2022 року внаслідок бойових дій окупанти знищили вказаний склад. Власник товариства на початку повномасштабного вторгнення рф вступив до ДФТГ, а його син – до лав ЗСУ. У зв’язку з цим підприємницька діяльність майже припинилась, а підприємство знаходилось на межі банкрутства. Прагнучи зберегти товариство, власник скористався державною програмою підтримки бізнесу”, - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, посадовець КМДА отримав майже 90 тисяч гривень неправомірної вигоди через свого посередника.

pictureОбвинувальний акт стосовно посадовця Київської міської державної адміністрації та його спільника за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) скеровано до суду.

Відповідно до вказаної статті, порушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що директор держпідприємства вимагав хабар за непроведення позапланової перевірки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися