Готельний комплекс “Феофанія” намагалися забрати у приватну власність

Фізична особа ініціювала штучний спір до Національної академії наук України, щоб отримати державне майно

Фізична особа намагалася довести право власності на готельний комплекс “Феофанія” вартістю 454 млн гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

У прокуратурі розповіли, що в ході моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень було встановлено намагання фізичної особи заявити свої права на готельний комплекс. Щодо деталей схеми повідомляється, що фізична особа на початку 2022 року ініціювала штучний спір до Національної академії наук України про визнання права власності на готельний комплекс, який вона начебто викупила у держави ще в 1995 році.

“Водночас вказана фізична особа достеменно знала, що готельний комплекс є державною власністю, оскільки є засновником приватного підприємства, яке багато років орендувало вказаний комплекс у держави та було учасником низки судових процесів, у тому числі за позовом прокурора. В ході розгляду цих справ судами підтверджено право власності держави в особі Національної академії наук України на вказане нерухоме майно”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Міська прокуратура, з метою захисту інтересів держави вступила у розгляд справи, яку ініціювала фізична особа, щоб заволодіти вказаним державним майном.

Фізичній особі було відмовлено у задоволенні позову. Таким чином попереджено незаконне вибуття з державної власності готельного комплексу “Феофанія” площею майже  7 тисяч квадратних метрів та вартістю 454 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чиновник КМДА отримав десятки тисяч гривень неправомірної вигоди.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися