Телефони найчастіше викрадають у Києві: які марки популярні

Столиця лідирує у статистиці викрадення та втрати телефонів

За чотири місяці 2024 року, за даними Міністерства внутрішніх справ, українці втратили вже більш ніж 6,6 тисячі телефонів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот.

При цьому минулого року було викрадено та втрачено в Україні понад 29 тисяч телефонів. Найчастіше люди втрачають Xiaomi, Samsung та Iphone. 

За наведеними даними - кількість викрадень та втрат смартфонів щороку меншає: це у 2,5 раза менше, ніж за відповідний період у 2021, та у 1,3 раза менше, ніж минулого року.

Цього року найбільша кількість викрадених або втрачених мобільних телефонів зафіксована у Києві — 790 випадків (11,9% від загальної кількості). На другому місці Дніпропетровська область з 582 випадками (8,8%), а Запорізька область посідає третє місце з 566 випадками (8,6%).


Найчастіше викрадають телефони наступних торгових марок - Xiaomi, Samsung та Iphone. Так, у цьогоріч вже було викрадено або втрачено понад 2,2 тисячі Xiaomi (33,8% від загальної кількості), понад 1,4 тисячі телефонів Samsung (21,6%) та трохи менше тисячі Iphone (14,2%).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ лідирує в обнадійливій статистиці. Понад 25 000 пар успішно подали заяву про шлюб на порталі Дія. У Міністерстві юстиції уточнили, що молодята в онлайн-режимі обирали місце, дату та формат церемонії. Згодом, вже у відділі ДРАЦС відбувалася реєстрація шлюбу. Незабаром послуга буде доступна повністю онлайн.

Дізнатися детальніше, хто активніше подає заяви на реєстрацію шлюбу, та скільки коштує послуга, можна за посиланням.


Читайте также