У Київській області викрили схему при закупівлі продукції

Яке покарання загрожує підозрюваному

Слідчі поліції Київщини повідомили про підозру директору комунального підприємства Броварської міськради. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Київської області.

У поліції уточнили, що посадовець реалізував схему, за якою передбачалася закупівля асфальтобетонної продукції з певними порушеннями. Ціни на продукцію в обраному підприємстві були значно завищені. У Київській обласній прокуратурі уточнили, що йшлося про закупівлю  200 тонн асфальтобетонної суміші.

У ході слідства встановили, що 56-річний директор комунального підприємства уклав договір із заздалегідь визначеним товариством про закупівлю товарів за завищеними цінами та провів оплати за вказаними закупівлями. У поліції зазначили, що директор зловживав своїм службовим становищем і своїми діями спричинив для громади фінансові втрати.

В ході проведення економічної експертизи встановлено, що загальна сума збитків, завданих бюджету Броварській громаді становить 332 500 гривень.

За фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, повідомили про підозру директору за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує до шести років ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, ще про один випадок завищення цін при ремонті. Йдеться про тендер на проведення капітального ремонту житлового будинку.

Після аналізу тендерної документації експерти БЕБ з'ясували, що вартість на окремі будівельні матеріали, зазначені в кошторисі, було значно завищеною (від 50 до 65 відсотків). 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися