На ремонті житлового будинку завищили вартість будматеріалів на 65 відсотків

Замовник, після проведеної перевірки, скасував тендер

У Київській області оголосили тендер на проведення капітального ремонту житлового будинку вартістю майже 23 мільйони гривень. Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області проаналізували тендерну документацію та надали свої рекомендації, повідомляє портал "Коментарі".

У ході інформаційної-аналітичної роботи працівники Територіального управління встановили, що службові особи одного з органів місцевого самоврядування у Київській області оголосили тендер на проведення капітального ремонту житлового будинку. Після аналізу тендерної документації експерти бюро з'ясували, що вартість на окремі будівельні матеріали, зазначені в кошторисі, було значно завищеною (від 50 до 65 відсотків).

“Аналітики направили лист органу місцевого самоврядування з рекомендаціями переглянути рішення про закупівлю послуг. Завдяки вжитим заходам замовник скасував згаданий тендер”, - зазначили в БЕБ.

Нагадаємо, що в Київській ОДА провели чергову нараду з підрядниками, які будують приватні будинки на місці зруйнованих відповідно до обласної програми. Під час розгляду питань були визначені певні проблеми, на вирішення яких підрядникам визначили термін у два тижні. Які заходи запровадять, якщо проблеми не будуть розв'язані, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фізична особа намагалася довести право власності на готельний комплекс “Феофанія” вартістю 454 млн гривень. Які аргументи при цьому приводила фізична особа та як вдалося відстояти державну власність, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися