Землі водного фонду на Київщині передали у приватну власність

Землю на Київщині використовували незаконно

Прокуратура повернула територіальній громаді земельну ділянку на березі р. Десна. Вартість земель становить понад 50 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Реальне виконання судового рішення про витребування у комунальну власність земельної ділянки вартістю понад 50 мільйонів гривень забезпечила Броварська окружна прокуратура. На даний час право власності на вказаний об’єкт зареєстровано за Зазимською сільською радою Броварського району.

“Раніше у суді прокурори довели, що на підставі рішення органу місцевого самоврядування земельна ділянка протиправно відведена у приватну власність громадянина для ведення індивідуального садівництва. Ця ділянка повністю накладається на 100-метрову захисну смугу річки Десна, а відтак має перебувати виключно у комунальній власності, оскільки належить до земель водного фонду”, - повідомили в обласній прокуратурі 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фізична особа намагалася довести право власності на готельний комплекс “Феофанія” вартістю 454 млн гривень.

У прокуратурі розповіли, що в ході моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень було встановлено намагання фізичної особи заявити свої права на готельний комплекс. Щодо деталей схеми повідомляється, що фізична особа на початку 2022 року ініціювала штучний спір до Національної академії наук України про визнання права власності на готельний комплекс, який вона начебто викупила у держави ще в 1995 році.


Читайте также