Киянин пропонував “отримати” посвідчення водія без навчання та проблем на іспитах: подробиці

Скільки коштувала послуга та яке покарання загрожує підозрюваному

Столичні правоохоронці затримали чоловіка із псевдозв'язками у Сервісних центрах МВС. Він пропонував “клієнтам” без навчання та проблем на іспитах отримати посвідчення водія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

За даними поліції, 35-річний киянин вирішив заробляти на послугах Сервісних центрів МВС. Його “бізнес” полягав у тому, що він пропонував розв'язати будь-які питання з отриманням посвідчення водія різних категорій без навчання та проблем на іспитах у ТСЦ.

“Так киянин запропонував чоловіку фіктивно пройти навчання в автошколі, а по завершенню курсу домовитися про успішну здачу іспитів для отримання посвідчення водія на право керувати вантажним транспортом. Також правопорушник взяв на себе оформлення інших документів, необхідних для проходження іспитів з водіння, зокрема і талона електронної черги. За все попросив 10 тисяч гривень”, - йдеться у повідомленні поліції.

Затримали правопорушника, коли він отримував від “клієнта” вказану суму. Під час обшуку у нього знайшли бланки медичних довідок та печатки медичних установ. 

Наразі слідчі Печерського управління поліції повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час проведення поточного ремонту лікарні на Київщині директор приватного підприємства, ймовірно, вчинив правопорушення. Його підозрюють у заволодінні бюджетними коштами. Що стало причиною оголошення підозри, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися