Нарубали дров майже на мільйон гривень: у Київській області виявили організовану групу

Яке покарання загрожує зловмисникам

У Київській області викрили правопорушників, які без належних дозволів займалися порубкою дерев та продажем цих дерев мешканцям району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Обвинувальний акт стосовно організованої групи за фактом незаконної порубки дерев, їх перевезення та збуту (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України) за процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури скеровано до суду. 

Правопорушення виявили у Білоцерківському районі. У ході розслідування було встановлено, що троє мешканців Київщини протягом 2023 – 2024 років без передбаченого законодавством дозволу проводили систематичні порубки в лісозахисних насадженнях. Зрубані дерева вони продавали мешканцям регіону.

Отримані від продажу деревини кошти ділили між учасниками організованої групи. Завдані збитки - майже мільйон гривень.

Відповідно до ч. 4 ст. 246 КК України, якщо спричинені дії спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Чабанівській громаді днями провели перевірки - вечірній профілактичний рейд “Підліток”. У ході перевірок відвідали окремі сім'ї та перевірили ситуацію на вулицях. “Рейд "Підліток" проводиться з метою запобігання правопорушенням серед неповнолітніх, контролю за дотриманням комендантської години та виявлення дітей, які можуть перебувати у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння”, - повідомили у селищній раді. 

Детальніше про результати проведення рейдів у Київській області читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися