Землі на Київщині, попри заборону, передали у приватну власність

У яку вартість оцінили землі, які були передані у приватну власність

Землі вздовж річки Десна незаконно передали у приватну власність. Вартість земельних ділянок оцінюють у понад 140 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

Позовну заяву щодо повернення до комунальної власності земельних ділянок водного фонду скерували до суду прокурори Броварської окружної прокуратури.

У прокуратурі уточнили, що землі знаходяться в адміністративних межах Зазимської територіальної громади Броварського району. Вартість земель - понад 140 мільйонів гривень.

За даними прокуратури, земельні ділянки загальною площею 4 га під виглядом земель сільськогосподарського призначення були надані у приватну власність двох громадян. “За договорами купівлі-продажу перші набувачі відчужили їх на користь інших осіб, які здійснили поділ землі на п’ять окремих ділянок. Разом з тим, спірні земельні ділянки належать до водного фонду, знаходяться в межах 100 - метрової прибережної захисної смуги річки Десна, у зв’язку з чим не можуть бути передані у приватну власність”, - уточнили в обласній прокуратурі.

Враховуючи порушенням вимог земельного та водного законодавства, прокуратура звернулася в суд з метою повернення вказаних земель громаді.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що територіальній громаді столиці, за позовом Подільської окружної прокуратури міста Києва, повернули земельну ділянку водного фонду вартістю понад 28 мільйонів гривень. Спірна земельна ділянка незаконно вибула з комунальної власності поза волею власника - Київської міської ради, та була забудована об’єктами нерухомого майна без дозвільних документів.

Де розташована земельна ділянка, читайте за посиланням.


Читайте также