У Києві вирішили спір стосовно землі у центральній частині міста

Які землі повернули у власність громади

Територіальній громаді столиці, за позовом Подільської окружної прокуратури міста Києва, повернули земельну ділянку водного фонду вартістю понад 28 млн гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

Йдеться про користування та розпорядження земельною ділянкою комунальної форми власності загальною площею 0,8137 га в тому числі прибереженої захисної смуги озера Видубицьке у Печерському районі міста Києва. Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокуратури.

“Установлено, що спірна земельна ділянка незаконно вибула з комунальної власності поза волею власника - Київської міської ради, та була забудована об’єктами нерухомого майна без дозвільних документів”, - повідомили у прокуратурі.

Враховуючи наведену інформацію прокуратура звернулась до суду з позовом про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування рішення про державну реєстрацію, повернення земельної ділянки.

“За таких обставин, суд погодився з доводами прокурора про порушення відповідачем майнових прав територіальної громади столиці, зобов’язав товариство усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою  водного фонду шляхом скасування рішення про державну реєстрацію, витребував земельну ділянку на користь Київської міської ради”, - уточнили у міській прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про шахрайську схему в Київській області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися