Здав у ломбард генератор: як покарали столичного ексчиновника

Колишній посадовець намагався уникнути покарання

Ексдиректор Центру по роботі з дітьми та молоддю Дніпровської РДА здав у ломбард генератор. Суд оголосив вирок у справі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

Ексдиректора суд визнав винним у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). Йому призначили покарання у вигляді пяти років в’язниці із позбавленням права займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративними функціями строком на 3 роки.

У суді прокурор довів, що ексдиректор один генеретор із отриманої міжнародної допомоги, залишив собі та розпорядився ним на власний розсуд. Так, за даними прокуратури, у період 2022 – 2023 років під час блекаутів через російські обстріли, міжнародні партнери надали Дніпровській РДА генератори як гуманітарну допомогу. З них девять генераторів передали Центру по роботі з дітьми та молоддю Дніпровського району м. Києва.

Директор Центру розподілив вісім генераторів на потреби закладу, а один - залишив собі. У подальшому вказаний генератор вартістю понад 33 тисячі гривень посадовець здав в ломбард. Отримав за обладнання 2 600 гривень. За даними прокуратури, чоловік не мав наміру забирати генератор із ломбарду. 

У суді обвинувачений стверджував, що генератором заволодів не як службова особа, а просто вкрав його, оскільки мав ключі від приміщення, де він зберігався.

“Таким чином експосадовець намагався уникнути можливого покарання за корупційний злочин, оскільки за крадіжку можна отримати покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі”, - уточнили в прокуратурі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник банку разом зі спільниками заволодів коштами клієнтів




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися