Псевдоблагодійники присвоїли кошти, які збирали нібито для постраждалих від війни дітей

Зловмисникам загрожує покарання

У Київській міській прокуратурі повідомили, що фіктивний благодійний фонд назбирав 5 млн гривень начебто для постраждалих від війни дітей, повідомляє портал "Коментарі". Члени групи постануть перед судом. 

У ході розслідування обставин справи з'ясували, що група осіб зареєструвала благодійний фонд та утворила call-центр. Оператори здійснювали телефонні дзвінки та розсилку повідомлень підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням долучилися до збору грошей.

Зловмисники переконували благодійників, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України.

“Втім, зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають. За даними слідства, з квітня 2022 року по червень 2023 року учасники  угруповання привласнили близько п'яти мільйонів гривень пожертв”, - повідомили у прокуратурі.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання учасників групи та вилучили докази протиправної діяльності.

Зловмисникам було обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а також одним підозрюваний залишився під домашнім арештом.

Наразі обвинувальний акт відносно трьох членів групи скеровано до суду для розгляду по суті (ч. 3 ст. 201-2 КК України - незаконне використання благодійних пожертв, за попередньою змовою групою осіб, з метою отримання прибутку, в особливо великому розмірі).

Санкція статті передбачає від п’яти до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото поліції Києва

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичний ексчиновник здав у ломбард генератор.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися