Власник нерухомості тривалий час не платив оренду за землю у Києві: про яку суму йдеться

Скільки коштів зекономив власник нерохомості, не сплачуючи за землю

У Солом’янському районі міста Києва власник нерухомості користувався земельною ділянкою, не сплачуючи оренду.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

“Столична прокуратура в апеляції відстояла рішення про стягнення до бюджету міста майже один мільйон гривень несплаченої оренди за комунальну ділянку”, - йдеться у повідомленні. 

Господарський суд м. Києва задовольнив позов Солом’янської окружної прокуратури м. Києва до суб’єкта господарювання про стягнення безпідставно збережених коштів.   Північний апеляційний господарський суд своєю постановою залишив в силі ухвалу суду першої інстанції.

“Установлено, що суб’єкт господарювання є власником нерухомості, що розташована на земельній ділянці комунальної власності площею приблизно 5 га по вул. Амосова у Солом’янському районі міста Києва”, - зазначається у повідомленні прокуратурі.

При цьому, власник нерухомого майна, отримавши право власності, право оренди на вказану земельну ділянку не оформив, у зв’язку з чим тривалий час використовував без правовстановлюючих документів та не сплачуючи орендну плату.

“Суди першої та апеляційної інстанцій погодилися з доводами прокурора про порушення інтересів держави у вказаній справі та стягнули з відповідача майже 1 млн гривень за користування комунальною земельною ділянкою”, - підсумували у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник банку та його спільники привласнили кошти клієнтки. Детальніше про справу читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися