У Київській області вимагали хабар у власника земельної ділянки: судитимуть чиновницю

Яке покарання загрожує чиновниці

На хабарі за виключення ділянки з проєкту будівництва Великої кільцевої автодороги викрили службовицю сільради на Київщині - вона постане перед судом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Обвинувальний акт скеровано до суду стосовно завідувачки сектору архітектури, містобудування та капітального будівництва виконавчого комітету однієї з сільських рад Бориспільського району. Їй інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

У ході розслідування було встановлено, що обвинувачена вимагала від громадянина мільйон гривень. За цю суму вона обіцяла виключити належну йому земельну ділянку з переліку задіяних в проєкті будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги. Відповідні зміни в технічну документацію мали внести після одержання неправомірної вигоди.

Її викрили під час отримання частини хабаря.

Відповідно до вказаної статті дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовці Держпраці постануть перед судом за вимагання неправомірної вигоди. Підприємець мав заплатити пів мільйона гривень хабаря за непроведення позапланової перевірки. 

За даними прокуратури, до вчинення правопорушення причетні керівник та начальник управління одного з міжрегіональних управлінь державної служби з питань праці, а також двоє посередників. Детальніше про справу читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися