Адвоката столичної компанії викрили на хабарі у 200 тисяч доларів: подробиці

В юридичній компанії відреагували на інформацію про причетність адвоката до справи з неправомірною вигодою

НАБУ і САП викрили адвоката одного зі столичних адвокатських об’єднань на пропозиції хабаря у розмірі 200 тисяч доларів США. Кошти адвокат пропонував детективу НАБУ та прокурору САП. Причина - ухвалення рішення про передачу справи стосовно підзахисного до іншого органу досудового розслідування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного антикорупційного бюро України. 

У НАБУ зазначили, що йдеться про справу щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ “НЕК “Укренерго” та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 мільйонів гривень.

Дії адвоката кваліфікували за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Відповідно до статті, вчинене карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

У юридичній компанії Міллер відреагували на інформацію та повідомили: “Відбулися слідчі дії стосовно одного з адвокатів нашої компанії, Олексія Носова, за підозрою в нібито пропозиції неправомірної вигоди працівнику НАБУ в межах справи одного з клієнтів”. 

У компанії зазначили, що працюють на принципах чесності, і в команді не прийнято і неприпустимо порушувати закон. “Тому за рішенням команди компанія розриває будь-які відносини з Олексієм Носовим, відповідні юридичні дії ми реалізуємо найближчим часом, коли Олексій буде на звʼязку. Наші адвокати, представники та члени команди не можуть і не будуть виступати захисниками підозрюваного ані публічно, ані у межах кримінального провадження”, - повідомили у компанії.

У НАБУ тим часом нагадали деталі справи. У березні 2022 року ТОВ “Юнайтед Енерджі”, на той час один з найбільших в Україні трейдерів, закупило у ПрАТ “НЕК “Укренерго” електричну енергію на суму понад 716 мільйонів гривень. Гарантом оплати виступив один із комерційних банків, а рішення про видачу гарантії голова правління прийняла одноосібно і з порушенням процедури. 

Надалі електроенергію продали реальним учасникам ринку, а отримані кошти вивели на рахунки закордонної компанії, підконтрольної організатору схеми. Гроші за поставлену електроенергію ПрАТ “НЕК “Укренерго” так і не одержало. Коли ж звернулось до банка-гаранта з вимогою про погашення заборгованості, отримало відмову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на хабарі спіймали чиновницю в Київській області. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися