Виробники соків та борошняних продуктів на Київщині ухилялися від сплати податків: скільки заборгували

Кримінальне провадження скерували до суду

Приватні компанії з виробництва соків та борошняних продуктів довгий час умисно не платили податки. У Бюро економічної безпеки розповіли, яких збитків такі дії завдали державному бюджету, повідомляє портал "Коментарі".

“Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області забезпечили відшкодування завданих державному бюджету збитків на суму понад шість мільйонів гривень”, - повідомили в БЕБ.

У ході слідства було встановлено, що службові особи двох приватних компаній впродовж тривалого періоду  умисно ухилялись від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Основним видом діяльності компаній зазначено виробництво соків та борошняних продуктів.

Досудове розслідування розпочали на підставі аналітичного продукту, складеного фахівцями ТУ БЕБ у Київській області.

Посадовим особам підприємств повідомили про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 212-1 Кримінального кодексу України.

“Наразі детективи БЕБ забезпечили відшкодування завданих збитків у повному обсязі, а кримінальне провадження скеровано до суду”, - зазначили в БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області судитимуть директора товариства, який привласнив мільйони гривень. Слідство встановило, що керівник філії однієї з компаній підробив та підписав акти виконаних робіт за консультаційні послуги, які фактично не надавались.

Скільки коштів привласнив директор, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися