Компанія на Київщині не сплатила мільйони гривень податків

Директорка компанії два роки ухилялася від сплати податків

У Київській області Бюро економічної безпеки скерувало до суду справу стосовно директорки компанії. Вона не сплатила понад вісім мільйонів гривень податків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області завершили досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків.

У ході слідства детективи встановили, що товариство впродовж двох років умисно ухилялось від сплати податку на додану вартість.

“Компанія надавала державним та комунальним підприємствам послуги з ремонту житлових споруд та прибудинкових територій. Однак після отримання бюджетних коштів за згадувані послуги директорка не відображала господарські операції в податковій звітності”, - повідомили у БЕБ. 

Сума завданих державі збитків в результаті ухилення від сплати податку на додану вартість склала понад вісім мільйонів гривень. Таку суму завданих збитків підтверджується і висновком судово-економічної експертизи.

“Керівниці підприємства було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів)”, - повідомили в БЕБ. 

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду та пред'явлено цивільний позов на суму завданих державі збитків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області приватні компанії з виробництва соків та борошняних продуктів довгий час умисно не платили податки. Яке покарання загрожує службовим особам компаній, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися