Витрати на ремонт доріг в одному з районів столиці завищили майже на мільйон гривень

Переплатили за асфальтобетонну суміш для ремонту столичних доріг

Начальнику комунального підприємства повідомили про підозру. Він закупив асфальтобетонну суміш зі збитком у майже мільйон гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У переплаті майже 900 тисяч гривень під час ремонту доріг підозрюють директора КП “ШЕУ Голосіївського району” м. Києва. Йому інкримінують зловживання службовим становищем в інтересах приватного підприємства (ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідство встановило, що в червні 2023 року директор вказаного комунального підприємства підписав договір на поставку 930 тонн суміші для ремонту доріг. Вартість будівельних матеріалів становила майже шість мільйонів гривень.

“За результатами проведення судової товарознавчої експертизи, ринкова вартість однієї тони суміші на одну тисячу гривень нижча, ніж ціна за якою її закуповували комунальники. Таким чином посадовцем встановлено штучне завищення ціни на загальну суму майже 900 тисяч гривень”, - пояснили у прокуратурі.

Директору компідприємства повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальна корпорація “Київавтодор” оголосила тендер на капітальний ремонт шляхопроводу. Йдеться про шляхопровід на перетині вулиць Лугової та Богатирської, які розташовані в Оболонському районі Києва. У корпорації пояснили необхідність виконання капітального ремонту шляхопроводу.

Які ремонтні роботи планують провести та скільки коштуватиме капітальний ремонт, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися