Уродженець Бориспільщини зі спільниками продавав неіснуючі генератори

Зловмисники ошукали щонайменше 20 осіб

Правоохоронці Київської області повідомили про підозру чотирьом учасникам організованої групи - вони ошукали громадян, продаючи неіснуючі генератори. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції в Київській області.

У поліції розповіли, що вказані особи з листопада 2022 року реалізували шахрайську схему через продаж генераторів на спеціально створених вебсайтах в Інтернет-мережі. Правоохоронці встановили, що схему організував 24-річний уродженець Бориспільського району.  До реалізації шахрайської схеми він залучив ще трьох спільників віком від 32 до 37 років.

“Оперативники кіберполіції встановили облікові акаунти, де аферисти розміщали оголошення про продаж генераторів. Головною умовою була повна оплата за товар. Після отримання коштів зловмисники блокували покупців та переставали виходити на зв'язок”, - повідомили в поліції.

Поліцейські провели обшуки, у тому числі в декількох регіонах України. За результатами обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони, сім-картки та чорнові записи, які підтверджують їх злочинну діяльність.

Наразі поліції відомо про 20 громадян, яких ошукали зловмисники на майже мільйон гривень - коло потерпілих продовжують встановлювати.

“За фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно в умовах воєнного стану, організованою групою, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України, слідчі повідомили чотирьом фігурантам про підозру”, - уточнили в поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області діють невідомі від імені начальника КОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися