На Київщині викрили розтрату понад 450 тисяч гривень

У правопорушенні підозрюють директора товариства та інженера технагляду

Під час будівництва зовнішньої каналізаційної мережі в Бучанському районі виявили розтрату понад 450 тисяч гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

Директору товариства повідомили про підозру за фактами заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що упродовж 2019-2021 років з товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договори з будівництва зовнішньої каналізаційної мережі в одному із сіл Бучанського району.

“Передбачені проєктно-кошторисною документацією роботи підрядник виконав неякісно, не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість та кількість використаних матеріалів у звітних документах. Внаслідок цього товариство безпідставно отримало на свої рахунки понад 450 тисяч гривень бюджетних коштів”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Також питання виникли до інженера технагляду. Він, за даними прокуратури, достовірно знав, що роботи виконані не в повному обсязі, однак погодив та підписав акт приймання виконаних будівельних робіт.

Його дії кваліфіковано як пособництво у заволодінні чужим майном та службове підроблення (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

“Також прокуратура вживає заходи щодо відшкодування завданих територіальній громаді збитків шляхом подання відповідного позову в інтересах держави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовці в Києві, щоб уникнути покарання за розкрадання коштів, скоїли новий злочин.

https://kobl.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=362857




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися