Посадовці в Києві, щоб уникнути покарання за розкрадання коштів, скоїли новий злочин

Яке покарання загрожує посадовцям за вчинені правопорушення

Працівники КО “Київмедспецтранс” вчинили новий злочин, щоб уникнути покарання за розкрадання коштів. Обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Двом працівникам КО “Київмедспецтранс” інкримінують розтрату чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Саме цих посадовців підозрюють у розкраданні 12,6 мільйона гривень бюджетних коштів. Кошти виділили на закупівлю запчастин для карет швидкої медичної допомоги.

У ході досудового розслідування було встановлено, що керівник організації та начальник служби матеріально-технічного забезпечення замовили за бюджетні кошти кілька експертиз щодо вартості запчастин, у закупівлі яких за завищеними цінами вони підозрюються. Таке рішення вони ухвалили, щоб уникнути покарання у розкраданні бюджетних коштів.

Замовлені експертизи повинні були дати потрібні підозрюваним результати.

“Відтак обвинувачені підготували документи, на підставі яких підприємство уклало договори на проведення товарознавчих експертиз у Науково-дослідному центрі судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Міністерства юстиції України. Загалом було укладено шість договорів на загальну суму майже 290 тисяч гривень”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Оплата експертиз, у яких були зацікавлені обвинувачені, була проведена з рахунку КО “Київмедспецтранс” на рахунок Науково-дослідного центру.

Відповідно до санкції статті підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У прокуратурі також повідомили: “Раніше Шевченківською окружною прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно експерта вищезазначеної експертної установи за ч. 3 ст. 368-4, ч. 2 ст. 384 КК України. На даний час судом першої інстанції винесено обвинувальний вирок щодо нього”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що витрати на ремонт доріг в одному з районів столиці завищили майже на мільйон гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися