Тендер на будівництво у Києві віддали підприємству з чималими ризиками: подробиці

Які ризики виявили при перевірці підприємства, яке отримало тендер на будівництво укриття

У столиці провели тендер на будівництво протирадіаційного укриття. Очікувана вартість робіт становила понад 100 мільйонів гривень. За результатами аукціону тендер віддали компанії, яка встановила ціну 95,2 мільйона гривень. Однак у Бюро економічної безпеки виникли питання саме до діяльності компанії, повідомляє портал "Коментарі".

У ході моніторингу публічних закупівель аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві виявили тендер на будівництво протирадіаційного укриття вартістю понад 100 мільйонів гривень. Тендер на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття оголосило управління освіти одного з районів Києва.

Переможцем тендеру визнали підприємство Києва, остаточна цінова пропозиція якого склала 95,2 мільйона гривень. Однак спеціалісти БЕБ, провівши аналітичне дослідження, виявили низку ризиків, пов’язаних зі згаданою компанією. 

“Зокрема вона не відповідає кваліфікаційним вимогам щодо переможця публічної закупівлі, а також надала недостовірну інформацію, суттєву при визначенні результатів тендеру. З метою недопущення неефективного використання державних коштів аналітики Територіального управління скерували рекомендаційний лист із виявленими ризиками на адресу управління освіти”, - повідомили в бюро.

У результаті замовник відхилив тендерну пропозицію переможця закупівлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, який тендер оголосило Головне управління Нацполіції в Києві та скільки коштів планують витратити. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися