Ремонт скверу у Києві: підприємству заплатили понад мільйон гривень за роботи, які не виконали

Підозру оголосили колишньому посадовцю та начальнику відділу

Під час капітального ремонту скверу колишній посадовець комунальної організації допустив розтрату понад 1,3 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Йдеться про дії колишнім посадовцям КО "Київзеленбуд" під час капітального ремонту скверу у Святошинському районі. 

Слідство встановило, що у 2023 році КО "Київзеленбуд" та приватне підприємство уклали договір підряду на виконання робіт об'єкта: "Капітальний ремонт скверу на вул. Симиренка між будинками №5-В та №7-А Святошинському районі". У цьому сквері розміщено спортивний майданчик. На майданчику, відповідно до договору, мали облаштувати спеціальне покриття, втім, за даними прокуратури цього не зробили.

Після проведення ремонтних робіт, посадовець, який на той час обіймав посаду  заступника начальника управління з капітальних вкладень, достовірно знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі, підписав акти виконаних робіт. При цьому начальник відділу інженерного супроводження та технічного нагляду своїм підписом засвідчив достовірність та повноту виконаних робіт, на підставі яких на рахунки приватної фірми були перераховані бюджетні кошти.

“Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму понад 1 млн 300 тисяч гривень. У ході слідства також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації”, - зазначили у прокуратурі.

Про підозру оголошено колишньому заступнику начальника одного з управлінь КО "Київзеленбуд" за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) та колишньому начальнику відділу інженерного супроводження та технічного нагляду КО "Київзеленбуд" за фактом пособництва у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ціни на засоби очищення води у Київській області завищили майже на мільйон гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися