Ціни на засоби очищення води у Київській області завищили майже на мільйон гривень

Вартість тендеру становила понад 15 мільйонів гривень

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області, проаналізувавши тендер на закупівлю засобів очищення води, виявили значне завищення цін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

“Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області упередили розтрату майже одного мільйона гривень з місцевого бюджету під час проведення тендерної закупівлі засобів очищення і знезараження води”, - йдеться у повідомленні БЕБ.

За результатами інформаційної-аналітичної роботи було встановлено, що службові особи одного з комунальних підприємств у Київській області оголосили тендер на закупівлю дезінфікуючих засобів. Посадовці збирались витратити на придбання понад 15 мільйонів гривень.

Спеціалісти БЕБ проаналізували ринкові ціни та виявили, що вартість тендеру значно завищили. “Аналітики БЕБ направили лист органу місцевого самоврядування з рекомендаціями переглянути рішення про закупівлю засобів очищення води”, - повідомили в бюро.

Також зазначили, що замовник товарів дослухався пропозицій спеціалістів та знизив вартість закупівлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканця Київщини викрили на незаконній торгівлі підакцизними товарами. Слідство встановило, що  місцевий житель організував протиправну діяльність. “Він налагодив постачання тютюну для кальяну без марок акцизного податку та подальший його продаж через пункти роздрібної торгівлі на Київщині, зокрема у Броварському районі”, - йдеться у повідомленні БЕБ.

Яке покарання загрожує за незаконну торгівлю, читайте за посиланням




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися