Махінації з перевезенням радіаційного лісу: фігуранту повідомили про підозру

Махінації намагалися реалізували з радіаційним лісом

Колишнього заступника директора ДСП “Північна Пуща” підозрюють у незаконній діяльності з метою заволодіння понад 240 тисячами гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що експосадовець укладав фіктивні договори на перевезення лісу, щоб заволодіти коштами. 

За даними слідства, директор ДСП “Північна Пуща” працюючи спільно зі своїм заступником, у грудні 2022 року, щоб заволодіти бюджетними коштами, уклали з приватним підприємством договір про надання послуг. При цьому зазначені послуги були надані уже раніше - йдеться про перевезення, навантаження та розвантаження лісу.

У Нацполіції уточнили, що йшлося про договори на проведення робіт з вирубки та вивезення радіаційного лісу з зони відчуження.

У прокуратурі зазначили, що між спільниками була домовленість - підприємець, за підписання актів виконаних робіт та після перерахування бюджетних коштів, мав передати директору ДП 60% від суми договору.  Йшлося про понад 240 тисяч гривень.

“Надалі фігуранти підготували та підписали фіктивні акти прийому передачі виконаних робіт та, безпідставно перерахували близько 200 тисяч гривень бюджетних коштів”, - повідомили у прокуратурі.

Ексзаступнику директора ДСП "Північна Пуща" повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем та службовому підроблені (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

А тим часом директор цього ж підприємства підозрюється у розтраті державного майна та вимаганні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 368 КК України). Обвинувальний акт у цій справі передали до суду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці викрили схему заволодіння бюджетними коштами.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися