На реконструкції центрального офісу ДМС у Києві привласнили понад 88 мільйонів гривень

Підозрюють у заволодінні коштами колишніх представників ДМС

Екскерівнику Державної міграційної служби України повідомили про підозру у заволодінні понад 88 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного антикорупційного бюро України.

В бюро зазначили, що викрили останню ланку вертикалі ексслужбовців ДМС, які долучилися до реалізації схеми. Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 5 ст. 191 КК України. 

Слідство встановило, що у 2015 році Державна міграційна служба отримала від держави будівлю у центрі Києва. Там планувалося облаштування центрального офісу служби.

“Бізнесмен, який тривалий час перебував у “дружніх” стосунках з представниками ДМС та іншими посадовцями, організував схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби”, - розповіли в бюро. 

НАБУ і САП встановили, що до реалізації схеми він залучив ексголову ДМС, його заступника та начальника господарської частини ДМС. Представники служби повинні були сприяти укладанню “потрібних” договорів з підконтрольними бізнесмену компаніями. Йшлося про договори щодо проведення проєктних та будівельних робіт. За умовами схеми представники ДМС мали спотворювати результати торгів і забезпечувати здійснення оплати за “роботи та послуги”.

Спільники протягом кількох років привласнювали бюджетні кошти, завищуючи вартість виконаних робіт, оформлюючи “порожні акти” та дублюючи роботи. 

У НАБУ зазначили, що внаслідок вказаних дій реконструкцію будівлі центрального офісу ДМС так і не завершили, комп’ютерні комплекси із відповідним програмним забезпеченням існують лише на “папері”, а відповідальні за реконструкцію компанії “згорнулись”. 

“У результаті реалізації схеми бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 мільйонів гривень. У вересні 2023 року про підозру повідомили колишнім заступнику керівника та начальнику господарської частини ДМС, а також бізнесмену – організатору схеми”, - повідомили в НАБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на ремонті школи в Київській області значно завищили ціни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися